print header

Profielen en vakken

Profielen » Cultuur en Maatschappij

Log in om dit Profiel op te slaan
Natuur en Techniek Natuur en Techniek Natuur en Gezondheid Natuur en Gezondheid
Economie en Maatschappij Economie en Maatschappij Cultuur en Maatschappij Cultuur en Maatschappij

Wat houdt Cultuur en Maatschappij in?

Je ontwikkelt je creativiteit en leert dit naar andere mensen over te brengen. Communicatie. talen, inlevingsvermogen, praten, luisteren, sociaal, maatschappelijk, artistiek en media zijn de kernwoorden die horen bij dit profiel.

Vakken in dit profiel

De vakken in het gemeenschappelijk deel

Deze vakken zijn voor iedereen verplicht.

De profielvakken

Deze vakken zijn verplicht in het profiel Cultuur en Maatschappij.

Het profielkeuzevak

De profielvakken worden aangevuld met één maatschappij vak en één cultureel vak. Niet alle scholen bieden al deze vakken aan. De school kan er zelfs voor kiezen om maar één vak per categorie aan te bieden; dat vak is dan verplicht.

Het keuze-examenvak

Het keuze-examenvak mag je kiezen uit alle grote vakken die nog niet in je profiel zitten. Je school kan ervoor kiezen om niet alle vakken aan te bieden.

Past dit profiel bij mij?

Een van de belangrijkste eigenschappen die je moet bezitten voor dit profiel is dat je creatief bent. In je latere beroep krijg je veel te maken met je creativiteit. Je hebt belangstelling voor kunst, cultuur, maatschappelijke vakken, taal en rechten. Je bent sociaal, belangstellend en een teamwerker. Ook is het handig als je goed kunt organiseren.

Welke studies horen hierbij?

Dit profiel is zeer geschikt voor studies in de kunstensector. Bij dit profiel passen ook heel goed de sociale studies, zoals Maatschappelijk Werk en Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ook voor het onderwijs is dit profiel geschikt. Maar voor sommige studies, zoals leraar in een exact vak, heb je een ander profiel of aanvullende vakken nodig. Met dit profiel kun je ook goed terecht in de journalistiek, voorlichting en communicatie.

Wat kan ik met dit profiel worden?

Op de Hogeschool voor de Kunsten word je opgeleid voor bijvoorbeeld schilder, beeldhouwer, modeontwerper, filmer of musicus. Als je een maatschappelijke studie hebt gedaan help je als maatschappelijk werker mensen die maatschappelijk in nood zijn geraakt. Je praat met ze en helpt met het zoeken naar de juiste oplossing voor het probleem. Ook in het onderwijs kun je terecht komen en daar werk je met jongeren, maar ook met volwassen. Andere beroepen waar je aan kunt denken zijn: reclamefotograaf, illustrator, bibliothecaris, recreatiebegeleider, cursusontwikkelaar, archeoloog, historicus of (ortho)pedagoog.