Qompas ProfielKeuze

Feedback op Qompas

Als u opmerkingen en/of suggesties heeft met betrekking tot Qompas kunt u dat sturen naar: helpdesk@qompas.nl.
Bij het inloggen op Qompas kan de je klikken op de knop ‘Inloggegevens vergeten?’. Vervolgens je het e-mailadres in, waarmee je het Qompas-account geregistreerd hebt. Naar dit emailadres wordt een automatisch bericht verstuurd waarmee je het wachtwoord kan aanpassen. In dit bericht staat ook de gebruikersnaam.
Let op: wachtwoorden zijn spatie - en hoofdlettergevoelig!
Probeer eerst al je emailadressen. Als dat niet lukt, en je hebt al eerder met Qompas gewerkt, vraag dan aan je decaan op te zoeken welke emailadres je gebruikt hebt. Heb je nog niet eerder met Qompas gewerkt, email of bel dan de helpdesk.
Bel of mail onze helpdesk. Zorg dat je een beschrijving van het probleem en je oude e-mailadres bij de hand hebt
Blijkbaar heb je al eerder een account aangemaakt. Als je niet meer weet in te loggen op dat account, ga dan verder zoals bij ‘Ik weet mijn inloggegevens van Qompas niet meer’.
Begin opnieuw met het registeren maar dan nu met het juiste e-mailadres.
Het gebeurt soms dat het bericht direct in de “Spam” of “Ongewenste berichten” komt. Controleer deze mappen dus ook even. Een andere mogelijkheid is dat je spelfout gemaakt hebt, registreer je dan opnieuw. Als het gewoon lukt om opnieuw een account te registreren met hetzelfde e-mailadres, dan had je de eerste keer een spelfout gemaakt. Als er echter de melding komt dat het e-mailadres al bekend is bij ons, ga dan verder zoals bij ‘Ik weet mijn inloggegevens van Qompas niet meer’. Als je dat doet, dan wordt het account ook geactiveerd.
Voor het wijzigen van gegevens kan je inloggen op account.qompas.nl.
Je krijgt de code van je mentor of decaan.
Heb je de code niet eerder ingevuld? Mail onze helpdesk. Noem daarbij ook de code. Is de code wel al eens ingevuld? Ga dan verder zoals bij de veelgestelde vraag “Waarom moet ik nogmaals een EntryCard-code invullen? Dat heb ik al eens gedaan.
Het kan zijn dat je licentie is verlopen, bijvoorbeeld als je bent blijven zitten. Neem in dat geval even contact op met onze helpdesk.
De kans is echter groter dat je op het verkeerde onderdeel van Qompas zit, of je meerdere accounts bij ons hebt aangemaakt en op het verkeerde account werkt.Controleer dus even op je op het goede account werkt, en op de juiste website.
Controleer of er geen spelfout gemaakt wordt. Een EntryCard-code heeft altijd de vorm: (4 cijfers)-(4 cijfers)-(4 letters)-(4 cijfers).
Je krijgt de Klascode van je mentor of decaan.
Let op dat je geen spelfout maakt. Een Klascode is altijd 8 tekens, cijfers en letters door elkaar.
Het kan zijn dat je aan een nieuw stappenplan gekoppeld bent door je decaan. Vraag dit even na. Als dat niet zo is, mail dan onze helpdesk.
Klik dan na het inloggen op Qompas op de knop “Bewerk je gegevens”. Hier staat de knop “Start opnieuw met het stappenplan”. Daarmee wist je definitief alle resultaten. Je kan op die manier helemaal opnieuw beginnen.
Waarschuwing: Alle antwoorden, inclusief testresultaten, worden definitief gewist. Ook de resultaten en antwoorden van eerdere schooljaren! De resultaten kunnen niet meer teruggehaald worden door Qompas.
Als je een foutmelding krijgt, dan horen we dat graag. Mail even naar de helpdesk.
Als de melding zegt dat je een vraag moet beantwoorden, maar dat gaat niet, kijk dan terug bij eerdere vragen in de huidige opdracht.Waarschijnlijk heb je iets niet helemaal beantwoord.
Zorg dat je het werk ergens opslaat waar je het bestand terug kan vinden. Geef het bestand een naam die hoort bij de opdracht. De meest gangbare bestandstypen kan je uploaden naar Qompas, waaronder: .doc/.docx/.pdf/.xls/.xlsx/.ppt/. pptx/.jpg/.jpeg. De maximum bestands-grootte is 50 MB.
Werk je op een iPad ? Dan kan je als volgt documenten uploaden:
  • Sla je document op in iCloud,Google Drive of Dropbox;
  • Of maak een screenshot van je opdracht door de Home - en Aan / Uit - knop tegelijk in te drukken. Als de je tikt op ‘upload je document’ in Qompas, dan krijgt je de optie om óf de screenshot uit de fotobibliotheek, óf een document uit één van deze drie opslagdiensten te uploaden.
Soms zullen testuitslagen niet zijn wat je ervan verwacht. Reflecteren de uitslagen dan bijvoorbeeld iets wat je wel goed kunt, maar niet leuk vindt? Of omgekeerd misschien? Het staat je vrij om de test nogmaals te maken via de knop ‘Opnieuw beginnen’ bij de uitslag. Denk vooral niet te lang na over de antwoorden, en wees niet bang om wat ‘extremer’ te antwoorden (bijvoorbeeld vaker “++” invullen in plaats van alleen “+”). Ook helpt het als je niet probeert om de uitkomst een bepaalde richting op te sturen.
Ook je als weet wat je wil, is het nuttig om serieus met Qompas te werken. Het kan bevestigen dat je op de juiste weg bent. Klopt het beeld dat je hebt wel? Of: als je om wat voor reden dan ook niet je eerste keuze qua studie kan doen, wat zou dan een leuk alternatief zijn?