Profielen en vakken

In de tweede fase ga je kiezen voor een aantal vakken waarin je eindexamen gaat doen.
Deze vakken zijn ingedeeld in vier verschillende profielen die je voorbereiden op verschillende studierichtingen. Met de keuze voor een profiel kies je dus ook al voor een richting in het vervolgonderwijs.

De vier profielen

Cultuur en Maatschappij

Dit brede profiel is gericht op talen, culturen, communicatie, muziek, kunst en maatschappelijke onderwerpen als rechten, politiek, onderwijs, filosofie, geschiedenis of hulpverlening.

Economie en Maatschappij

Economie en Maatschappij is net als Cultuur en Maatschappij een breed profiel. Waar over het algemeen bij C&M meer nadruk ligt op cultuur en talen is hier meer aandacht voor economische vakken.

Natuur en Gezondheid

Natuur en Gezondheid is gericht op medische en biologische richtingen. Je kunt met dit profiel ook de meer technische en natuurwetenschappelijke kant op door bepaalde vakken (wiskunde B en/of natuurkunde) te kiezen.

Natuur en Techniek

Het profiel Natuur en Techniek heeft de meeste exacte vakken. Dit profiel bereidt niet alleen voor op een technische richting, je kunt ook opleidingen doen op het gebied van bijvoorbeeld natuur-, aard- en milieuwetenschappen, informatica, gezondheidszorg of technische communicatie.

Waaruit bestaat een profiel?

Informatie over vakken

De vakinformatie van Qompas ProfielKeuze is alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers.

Heb je nog geen Qompas Account?

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?